ORDU (AA) - Ordu'da, Karadeniz sahilinde organize edilen "Ramazan Ayı Spor Şenliği" büyük ilgi görüyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce ramazan etkinlikleri kapsamında, Karadeniz sahili üzerindeki Atatürk Parkı'na "Spor Sokağı" kuruldu.

7'den 70'e herkesin spor aktivitesinde bulunabildiği alanda penaltı atışları, basketbol, badminton, halat çekme, ip atlama, masa tenisi, satranç, canlı langırt, dart, mini golf ve boks için imkan sağlanıyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, gazetecilere yaptığı açıklamada, spor sokağının, ailelere sporu sevdirmek ve spor branşlarının tanıtımını yapmak amacıyla kurulduğunu söyledi.

Ramazan ayının ilk günü açılan spor sokağına ailelerin büyük ilgi gösterdiğini vurgulayan Genç, "Spor sokağı Türkiye'de bir ilk oldu. Ailelerimizin gösterdiği ilgi ne kadar doğru bir iş yaptığımızın kanıtı olmuştur. Ramazan boyunca aileler oruç tuttuğu için spor aktivitelerini yapamıyor veya çok az düzeyde yapabiliyordu. Şimdi spor sokağı sayesinde aile fertlerinin tamamı 7'den 77'ye hepsi spor yapma imkanı buluyor." dedi.

Genç, ailelerin, çocuklarıyla beraber özellikle iftardan sonra spor sokağına geldiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Her aile ferdi ayrı bir spor dalıyla burada kendine meşgale edinebiliyor. Bu da spor kültürünün yaygınlaştırılmasına sebep oluyor. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığımızın başlattığı 'Ailemle Spor Yapıyorum' projesine bir nebze de olsa katkı yapmış oluyoruz. Spor sokağına kurduğumuz standımızda gençlerimiz, il spor merkezlerine ve gençlik merkezlerimize rahatlıkla üye olabiliyor. Aileler çocuklarını spor kurslarımıza yazdırabiliyor ve branşlar hakkında da bilgi alabiliyor."

Projenin, amacına ulaştığını ve bundan dolayı mutlu olduklarını kaydeden Genç, "Çoğu zaman gece 24.00'te bile spor sokağını kapatamadık ve sahura kadar etkinliklerimizi devam ettirdik. Ramazan ayı bitene kadar bütün aileleri çocuklarıyla beraber spor sokağımıza bekliyorum." diye konuştu.