SİNOP (AA) - Karadeniz'de balıkçılar tarafından bol miktarda avlanan iskorpit balığı tezgahların vazgeçilmezi haline geldi.

Farklı lezzetinin yanı sıra zehirli balık türleri arasında yer alan iskorpit balığı avcılığı, geçmiş yıllara oranla bereketli geçiyor.

Sinop-Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iskorpitin kıyı balıkçılarınca avlanmaya devam ettiğini söyledi.

İskorpitin zehirli balık türleri arasında yer aldığını, bu nedenle tezgaha gelişinin kolay olmadığına işaret eden Bayrak, "Halk arasında çarpan diye bilinen iskorpit avcılığı bölgemizde verimli geçiyor. Zehirli balık türlerinden olduğu için avlandıktan sonra dış derisinden ayrılma süreci var. Ancak ondan sonra satışa hazır hale geliyor. Dolayısıyla bu zahmetli iş, balığın fiyatını artıyor. Tezgahlarda kilogramı 40-45 liradan satılıyor. Tezgaha geliş süreci bu kadar zahmetli olmasa fiyatı biraz daha düşük olabilirdi. Buna rağmen vatandaşımızın ilgisi güzel." diye konuştu.

Bayrak, av yasağının kalkacağı 1 Eylül'e kadar kıyı balıkçılarının avladığı balıkların daha çok tezgahlarda yer alacağını dile getirerek, "Mezgit, istavrit ve barbunya avcılığı da devam ediyor. Az miktarlarda da olsa tezgahlarda yer alıyor." dedi.