GİRESUN (AA) - Giresun, Gümüşhane ve Bayburt'ta, soğuk hava ve kar, yaşamı olumsuz etkiliyor.

Kentte dün başlayan kar, iç kesimde yer alan Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçelerinde etkisini sürdürüyor. İlçeler arasındaki yolların yüksek rakımlı bölgelerinde ise sürücüler ulaşımda zor anlar yaşıyor.

Giresun'un Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçeleri ile Sivas'la olan karayolu bağlantısını sağlayan 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi'nde ise karayolları ekipleri ulaşımda herhangi bir aksama yaşanmaması için çalışmalarını sürdürüyor.

- Bayburt

Bayburt-Erzurum karayolu güzergahında bulunan Kop Dağı'nda gece saatlerinde başlayan kar yağışının ardından sis etkili oluyor.

Özellikle kış aylarında sürücülerin adeta korkulu rüyası olan 2 bin 409 rakımlı Kop Dağı Geçidi'nde yoğun sis sebebiyle görüş mesafesi yer yer 5 metreye kadar düştü.

Karayolları ekipleri, görüş mesafesinin düştüğü Kop Dağı Geçidi'nde, aralıklarla devam eden kar yağışı dolayısıyla kürüme ve tuzlama çalışmaları yapıyor.

Trafik ekipleri, sürücüleri yakın takip ve aşırı hız konusunda uyarırken, meteoroloji yetkilileri ise sis ve kar yağışının gün boyu etkili olacağını bildirdi.

- Gümüşhane

Gümüşhane'de hava sıcaklığının düşmesiyle sabah saatlerinden itibaren kar etkili olmaya başladı.

Meteoroloji İl Müdürü Ömer Çekirdek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gümüşhane'de sabah saatlerinde başlayan kar yağışının devam edeceğini belirterek, "Gümüşhane'de sabah saatlerinde başlayan kar yağışı hafta sonu etkisini azaltacak. Havanın soğuması pazar, pazartesi ve salı gününe kadar devam edecek. Hafta başına kadar kar yerden kalkmaz." dedi.

Karayolları yetkilileri ise Gümüşhane-Trabzon arasındaki Zigana, Gümüşhane-Bayburt arasındaki Vauk, Kelkit-Şiran arasındaki Çilhoroz, Gümüşhane-Kelkit arasındaki Pekün, Gümüşhane-Yağmurdere arasındaki Kostan ve Gümüşhane-Şiran arasındaki Tersun dağı geçitlerinin ulaşıma açık olduğunu ifade ederek, karayollarında tuzlama çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.