ORDU (AA) - HAYATİ AKÇAY - Ordu'nun "sakin şehir" (cittaslow) unvanına sahip Perşembe ilçesindeki Yason Burnu, gün batımını seyretmek isteyenlerin akınına uğruyor.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yason Burnu'nun son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldiği ve ilde en çok turist çeken bölgelerden biri olduğunu söyledi.

Yason Burnu'nun doğal güzelliği bozulmamış ender yerlerden biri olduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, "Burası 1869 yılında inşa edilmiş tarihi kilisesi ve deniz feneriyle görülmeye değer güzellikte, özel bir alandır. Zaman içinde harabeye dönmüş kilise, 2004 yılında dönemin valisi tarafından restore edilerek Ordu turizminin hizmetine sunulmuştur. Yarımada üzerinde piknik alanları ve yeme içme yerleri mevcuttur." diye konuştu.

Balkanlıoğlu, Yason Burnu'nun resmi kayıtlara göre her yıl 100 bine yakın yerli ve yabancı turisti ağırladığına işaret ederek, "Burası, özellikle son yıllarda kentimize gelmeye başlayan Arap turistlerin de uğrak mekanlarından biri olmuştur. İlimize gelen her turist mutlaka burayı görmek istiyor." dedi.

Yason Burnu'nun adeta doğal stüdyo olduğunu vurgulayan Balkanlıoğlu, "Özellikle yaz aylarında gelin ve damatlar evlilik öncesi burada fotoğraf çektiriyor. Burası doğal güzelliğiyle adeta fotoğrafçılara stüdyo gibi hizmet veriyor." ifadesini kullandı.

- "Yılın 320 günü güneşin doğuşu ve batışı izlenebiliyor"

İrfan Balkanlıoğlu, yarımada üzerinden yılın 320 günü güneşin doğuşu ve batışının izlenebildiğini belirterek şunları söyledi:

"Güneşin denizde yüzdüğü yer olarak tanımlanan Yason Burnu'ndaki gün doğumu ve gün batımı büyük ilgi görüyor. Özellikle akşam saatlerinde Yason'a akın eden vatandaşlar, kumsalda güneşin batışının deniz üzerindeki yansımasını ve ufuktaki kızıllığın güzelliğini saniye saniye izleme fırsatı buluyorlar."

Yason Burnu'nun şenlik ve kültür sanat etkinliklerine de evsahipliği yaptığını anlatan Vali Balkanlıoğlu, "Burası her yönüyle Karadeniz'in parlayan mekanlarının başında gelmektedir. Özellikle yarımadanın kıyılarının deniz kabuklarıyla süslenmiş olması bölgeyi daha da cazip hale getirmektedir. Birçok ilden buraya deniz kabuğu toplamaya gelenler var." dedi.

Vali Balkanlıoğlu, Ordu'yu ziyaret edeceklere çağrı yaparak, "Kente gelen yerli ve yabancı turistlere önerebileceğimiz nadir yerlerden biri Yason Burnu'dur. Ordumuzu ziyaret eden her turist, buraya gidip hem temiz hava alıp hem de isterlerse güneşin doğuşu ve batışını izleyebilir." şeklinde konuştu.