SİNOP (AA) - GÖKHAN GÜCÜKLÜOĞLU - Denizlerde 1 Eylül'de sona erecek av yasağı öncesi yıpranan ağlarının ve teknelerinin son bakımlarını yapan Karadenizli balıkçılar, sezonun açılmasını yeni umutlarla bekliyor.

Av yasağının bitmesi ile 1 Eylül'de "Vira bismillah" diyerek ekmeğini denizden çıkarma mücadelesine başlayacak balıkçılar, sıcak havaya rağmen yıpranan ağlarının ve teknelerinin son bakımlarını yaparak yeni sezona yetiştirmeye çalışıyor.

Balıkçı Ahmet Göktepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağlarının büyük bir bölümünü onardıklarını, teklerinin ise son bakımını yaptıklarını söyledi.

Sezonun başlamasına kısa bir süre kaldığını anımsatan Göktepe, "Bizim için her sezon yeni umutlar demek, yine umudumuzu koruyarak yeni sezona hazırlanıyoruz." dedi.

Göktepe, amaçlarının bu yıl bol miktarda balık avlamak olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Kayıklarımızın boyasını ve diğer eksiklerini giderdik. Ağlarımızı onararak yeni sezona hazırladık. Artık hayırlısıyla 1 Eylül'de vira bismillah diyeceğiz. Gördüğümüz kadarıyla şu an denizde balık bolluğu yaşanıyor. Özellikle büyük balıklar açısından yemin bol olması çok önemli çünkü yem bol oldukça büyük balıklar bizim karasularımız da kalıyor. O yüzden bu sezondan çok umutluyuz. İnşallah her şey istediğimiz şekilde olur. Sonuçta bizim tek amacımız balık tutmak ve para kazanmak."

Bol miktarda balık avlanmasının, vatandaşın da bol bol balık tüketmesi anlamına geldiğini vurgulayan Göktepe, "Bizim açımızdan balığın bol olması iki anlama geliyor. Hem biz çok daha para kazanmış oluyoruz hem de vatandaşımız çok daha fazla balık tüketme imkanı oluyor. Bol olsun, ucuz olsun. Vatandaş istediği kadar balık tüketsin." diye konuştu.

Balıkçı Hikmet Erol ise özellikle palamut balığı için çok umutlu olduklarını dile getirdi.

İstavrit çaparilerine dahi palamut takıldığına işaret eden Erol, "Denizde bir bolluk gözüküyor. İnşallah işimiz gücümüz rast gider herkes bol bol balık tutar. Allah yeni sezonu tüm balıkçılarımıza hayırlı uğurlu etsin." ifadesini kullandı.

Kastamonu-Sinop Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak da tüm balıkçılara yeni sezon öncesi bol kazanç diledi.

Balıkçılar açısından 1 Eylül'ün bayram niteliği taşıdığını belirten Bayrak, bu bayramın sezon boyunca devam etmesini umduklarını kaydetti.