ORDU (AA) - Ordu Valisi Seddar Yavuz, Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu Toplantısı'na katılmak üzere kente gelen 18 ilin gazeteciler cemiyeti başkanları, Vali Yavuz'u ziyaret etti.

Valilik Toplantı Salonu'nda konuklarını ağırlayan Yavuz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yavuz, Anadolu basınının birçok probleminin olduğunu belirterek, "Buna ilişkin Basın İlan Kurumumuzun ve hükümetimizin önemli çalışmaları oluyor. Özellikle ilan başta olmak üzere yerel basının ayakta kalabilmesi için birçok tedbir alındı." dedi.

Yaklaşık 29 senedir devletin hizmetinde bulunduğunu anlatan Yavuz, "Şimdiye kadar Antalya, İstanbul olmak üzere basının hareketli olduğu şehirlerde çalışma fırsatımız oldu. Kamuoyunu doğru bilgilendirme, tarafsız habercilik konusundaki gayretiniz vesilesiyle hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Ordu 19 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erdoğan Erişen ise Düzce'den Artvin'e kadar 18 ili kapsayan bir federasyon olduklarını bildirdi.

Erişen, yerel ve bölgesel anlamda basının sorunlarını görüşmek üzere bir toplantı yapacaklarını vurgulayarak, toplantının kentin tanıtımı adına da önemli olduğunu kaydetti.

Ziyarette, Basın İlan Kurumu Ordu Şube Müdürü Murat Yürekli de yer aldı.