ZONGULDAK (AA) - Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü ve Chine Coal Engineering Company yetkilileri arasında "Karadon 1 Nolu Kuyu Derinleştirilmesi ve Sızdırmazlık Barajı İmalatı"nın sözleşmesi imzalandı.

TTK Genel Müdür Vekili Kazım Eroğlu, kurumun toplantı salonunda gerçekleştirilen törende, projenin Türkiye madenciliğinin yanı sıra kurumlara hayırlı olmasını diledi.

Sözleşmenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Eroğlu, şöyle konuştu:

"Uluslararası bir ihale sonucunda 97 milyon lira bedelle sonuçlanmış bir ihaledir. Karadon Müessesesi, çapı ve büyüklüğü itibarıyla kurumumuzun en büyük müesseselerinden biridir. Yaklaşık 400 milyon ton jeolojik rezerve sahip bir yerdir. Bu projeyi bitirdikten sonra yer altındaki kömürü yer üstüne çıkartmak istiyoruz. Kurumumuzun kişi başına randımanı artırmak için önemsediği hususlar var. Amasra'da tam mekanize kazıyı havzaya yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. İkinci bir husus ise yarı mekanize kazıyı Üzülmez Müessesi'nde uygulamak için çalışmalarımız devam ediyor. Bu bütün projeksiyonlardan sonra kişi başı randımanı artırıp kurumu iyi seviyelere getirmek istiyoruz. Sözleşme hepimize ve madencilik sektörüne hayırlı olsun."

Chine Coal Engineering Company Denizaşırı Sözleşmeler Müdürü Sun Jialing ise törende bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İş güvenliği kuralları içerisinde herhangi bir iş kazasına ve hasarına mahal vermeden dikkatli ve intizamlı çalışma neticesinde öngörülen zamanda projenin tamamlanmasını ümit ediyoruz. Projenin tamamlanmasıyla yakın gelecekte TTK'nın kömür üretimine ve böylece Türkiye'nin yanı sıra Zonguldak madencilik sektörüne katkıda bulunacağına inanıyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından Eroğlu ve Sun Jialing, sözleşmeyi imzaladı.