Şişli’de Zülfü Livaneli şarkılarını seslendiren “Çocuk Kalbim Seni Söyler” korosu, Karaman’da mahsur kalan madenciler için sahneye başlarına taktıkları baretlerle çıktı.
Şişli Belediyesi tarafından düzenlenen “Çocuk Kalbim Seni Söyler” konserinde çocuklar, Zülfü Livaneli’nin dillerden düşmeyen şarkılarını seslendirdi. Şişli Kent Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konserde çocuklar ilk olarak Karaman’da mahsur kalan 18 maden işçisi için baretlerle sahneye çıkarken, söyledikleri birbirinden güzel şarkılarla göz doldurdu. Sunuculuğunu Ali Kırca’nın yaptığı geceye Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, ünlü sanatçı Zülfü Livaneli ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Nazım Hikmet’in bir şiiriyle Karaman’da mahsur kalan madencileri anan Zülfü Livaneli, “18 maden işçimiz toprağın altında. Çünkü gerçekten biz işçilerimizi koruyamıyoruz. Madenlerde de koruyamıyoruz, tersanelerde de koruyamıyoruz, inşaatlarda da koruyamıyoruz. Bunun bir an önce değişmesi lazım. Fakat bir yandan da umutluyuz çünkü Cumhuriyet’in 91’inci yılını kutluyoruz” dedi.
Küçükten büyüğe çocuklardan oluşan koro, gece boyunca katılımcılara Zülfü Livaneli’ye ait eserleri seslendirerek, katılımcıların adeta kulaklarının pasını sildi.
(İHA)