Oysa ki bu karışımlar yarardan çok saçlara ciddi anlamda zarar veriyor. Bu malzemelerin içeriğinde yer alan kimyasal maddeler nedeniyle saç derisi zarar görüyor. Zararlı maddeler kullanmak yerine çözümü doğada ve bitkilerde bulabilirsiniz. Uzmanların yeni keşfettiği karanfilin saça faydaları da ortaya çıktı. Bunun yanı sıra deri yapısını ve çeşitli rahatsızlıklara da bu mucizevi bitki iyi geliyor. Karanfil, içeriğinde A, E ve B6 vitaminlerini bulunduruyor. Bunun yanı sıra kalsiyum, manganez, potasyum ve sodyum da bulunuyor. 

Karanfilin Özellikleri Nedir ve Saçlara Faydası Nasıldır?

Karanfilin saça faydaları ile ilgili söylenecek çok madde vardır. Öncelikle bu bitki, saçların hacim kazanmasına yardımcı olur. İnce saçlı saçlara sahip olan kişilere şiddetle önerilir. Saçların daha dolgun görünmesi için karanfil kürlerini kullanabilirsiniz. Saç dökülmesine karşı da bu bitki çok etkilidir. Vücutta stresi azaltan, hormonal dengeleri düzenleyen karanfil saçların derisine nüfuz ederek güçlü yapılara kavuşmasını sağlar. Kısa sürede, saç dökülmesinin azaldığı görülür. Kadınlar ve erkekler için karanfil, saçların hızlı uzamasını da sağlar. Bunu gerçekleştirirken yeni saçların parlak ve güçlü gelmesini sağlar. Aynı zamanda özellikle kadınların yaşadığı bir sorun olan elektriklenmenin de önüne geçer. 

Karanfil Kürü Nasıl Hazırlanır?

Bitkisel kürleri evde yaparak saç bakımınızı yapabilir ve dökülme, yıpranma gibi sorunlardan kurtulabilirsiniz. Karanfilin saça faydaları arasında kür hazırlama da bulunuyor. Bu kürü hazırlamak için öncelike bir kavanozun içerisine 1 litre su ve 1 çay bardağı karanfil ekleyiniz. Bu karışımı 24 saat boyunca kapalı bir kap içerisinde bekletiniz. Bekledikten sonra suyu bir kaba süzerek kullanın. İki günde bir saçlarınıza bu karışımı sürdüüğünüzde beklediğiniz faydayı görebileceksiniz. Saç kırıklarını önlemek içinse karanfil yağı ile zeytinyağını karıştırmanız gerekiyor. Hafta 1 defa saçlarınıza bu karışımı uygulayarak istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz. Kıvam yoğun olursa zeytinyağını biraz daha ekleyerek karışımı seyreltebilirsiniz. Daha Fazla Saç Bakım Ve güzellik Bilgileri İçin Tarafsız Bilgi sitesini ziyaret edebilirsiniz.