ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ta Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.

Valilik binası önünde gerçekleştirilen törende, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okundu.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdür Yardımcısı Başkomiser Hanifi Sever, Türkiye'de trafik kazalarında her yıl çok sayıda vatandaşın yaralandığını ve yaşamını yitirdiğini söyledi.

Zonguldak'ta geçen yıl yaşanan trafik kazalarında 16 kişinin hayatını kaybettiğini, bin 601 kişinin de çeşitli yerlerinden yaralandığını dile getiren Sever, şunları kaydetti:

"Bu kazaların oluşumundaki en önemli faktörün insan kusuru olduğu belirtmek istiyorum. Yaşanan trafik kazalarından sadece birer istatistik olarak bahsedilemez. Aksine her trafik kazası ocaklara düşen bir ateş, kocaman bir acı, kaybedilen ekonomik değerdir. Daha güvenli trafik yaşam alanı oluşturulabilmesi adına ilgili bütün kurumlarla mücadele etmekteyiz. Yaşanan kazalara İl Sağlık Müdürlüğümüz ekipleriyle eş zamanlı müdahale edilmektedir. Trafik sadece denetim değil aynı zamanda eğitimle anlam kazanmaktadır. Bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile tüm öğrencilerimize 'trafik dedektifleri' eğitimi verilmektedir. Temelleri sağlam bir trafik bilinci oluşturabilmek için paydaş kurumlar ile çalışmalar sürdürülmektedir. Emniyet ve jandarma ekipleri tarafından denetimler aralıksız sürdürülmektedir."

Tören, polis araçlarından oluşan kortej geçişinin ardından sona erdi.