KARABÜK (AA) - AK Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz, Karabük Demir ve Çelik Fabrikalarının (KARDEMİR) işçi alımı yapacağını bildirdi.

Altınöz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 24 Haziran'da yapılacak olan seçimler için çalışmaları yoğun tempoda sürdürdüklerini söyledi.

Tempoyu arttırarak ve daha fazla insana hitap ederek oyları hızla arttırdıklarını ifade eden Altınöz, şöyle konuştu:

"KARDEMİR 600 bin ton üretimden 3 milyon ton seviyesinde bir üretime geçti. Daha çok katma değeri yüksek olan ürünlere yöneldi. Bu da KARDEMİR'in hem geleceği açısından, hem de ülke açısından önemlidir. KARDEMİR'in üniversitemizin yapımında ve sosyal sorumluluk projelerinde olduğu gibi istihdam anlamında da çok büyük katkıları oldu. En son tren tekeri fabrikası yapıldı. Geçen hafta KARDEMİR yönetim kurulunu ziyaret ettik. Karabük halkı tekrar istihdam anlamında KARDEMİR'den bir şeyler bekliyor. Şuanda istihdam konusunda hükümetin gerçekten ciddi girişimi var. KARDEMİR'in de bu istihdama katkısı olması için personel alımı noktasında talebimizi ilettik. Sizin aracılığınızla müjdesini veriyorum. İlerleyen zamanlarda yaptığımız görüşmeler sonucunda bir işçi alımı ile ilgili bir duyuru yapacağını düşünüyorum. Emekli olanların yerine Karabük'ün çocuklarının yerleştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Gençlerimiz burada çalışsın, çoluk çocuğuna ekmek getirsin istiyoruz. Burada çalışacak olanların Karabük dışından gelmesini istemiyor ve sıcak bakmıyoruz. Karabüklü hemşehrilerimizin, gençlerimizin çalıştırılması konusundaki talebimiz olumlu karşılandı. Bayram öncesinde işçi alımı konusunda duyurunun yapılacağını düşünüyorum."