KARABÜK (AA) - AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, Karabük Demir ve Çelik Fabrikalarının (KARDEMİR) alacağı işçi sayısının beklenenin altında olduğunu bildirdi.

Milletvekili Güneş, yaptığı yazılı açıklamada, bu yılın haziran ayında KARDEMİR'in işçi alım ilanına çıktığını, gençlerin büyük bir heyecanla başvuruda bulunduğunu ve bu gençlerin mülakata çağrıldığını hatırlattı.

Fabrikanın çok fazla personele ihtiyacı olduğunu bildiklerini aktaran Güneş, şunları kaydetti:

"Personel alım ilanın üzerinden 3 ay geçti ve bu süre zarfında birçok işçi kardeşimiz de emekliye ayrıldı. 2 hafta önce Çelik-İş Genel Merkezi’ne AK Parti Karabük Milletvekili arkadaşım Cumhur Ünal ile birlikte nezaket ziyaretinde bulunduk. Ziyaretimizde sendika yetkilileri KARDEMİR’in bu üretim kapasitesine göre bin işçiye daha ihtiyacı bulunduğu bilgisini verdiler. Bugün gelinen noktada ise 100 civarı gencimiz işe başlayacak. Tabi bu durum şehirde hayal kırıklığına yol açmıştır. Şunu ifade etmek gerekirse KARDEMİR işçi alımında şehrin beklentisini karşılayamamıştır. KARDEMİR yönetiminden Karabük halkının beklentisini karşılamasını bekliyoruz."