SAMSUN (AA) - Kavak ilçesine bağlı köy iken mahalle statüsüne dönüşen Karga Mahallesi'nin ismi Kartepe Mahallesi olarak değiştiriliyor.

Karga Mahallesi Muhtarı Muzaffer Yankıncı, kuruluşunda köylerine Karga isminin verilmesinden rahatsızlık duyduklarını söyledi.

"Asırlar önce kurulan köyümüze neden Karga isminin verildiğini hiç kimse bilmiyor" diyen Yakıncı,  Karga isminden rahatsız oldukları için mahalle halkı olarak adlarının Kartepe Mahallesi olarak değiştirilmesine karar verdiklerini ifade etti.

Gerekli müracaatları yaptıklarını belirten Yankıncı, "Kavak Belediye Meclisi Karga isminin Kartepe olarak değiştirilmesi için oy birliği ile kararını aldı. Samsun Valiliği uygun buldu. Dosyamız  şu anda İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne onay için  gönderildi. Mahallemizin ismi Kartepe olarak değiştiğinde Mahallemizde yazılı tabelalardaki Karga ismi hemen Kartepe olarak değiştirilecek. Mahalle sakinleri olarak mahalle isminin değişmesinden dolayı huzurlu ve mutlu olacağız" dedi.