Kayseri’den Ankara’ya yasak aşk yaşadığı evli olan sevgilisi C.Ö. ile buluşmak üzere ticari taksiyle gelen 22 yaşındaki Savaş Türkmen cinayetinde çarpıcı detaylara ulaşıldı. Cinayet Büro ekipleri ile Mamak İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttü operasyon sonucu yakalanan Volkan Ö.’nün cinayeti olaydan iki gün önce planladığı ortaya çıkarken, eşinin, Türkmen ile ilişkisini öğrendikten sonra  eşinin telefonundan Türkmen ile mesajlaştığı tespit edildi.

Eşi C.Ö.’nün adına mesajlar atan katil zanlısının öldürdüğü Türkmen’e telefondan buluşacakları adres bilgisinin yer aldığı konumu bile attığı belirlendi. Eşi ile ablası B.B.’yi tehdit ederek ellerinde bulunan valizle Türkmen’in bulunduğu ticari taksiye yönlendirmesini sağlayan zanlı, yasak aşk yaşayan ikilinin buluşma anında elinde bulunan silahın tetiğine basarak, Türkmen’i vücudunun çeşitli yerlerine isabet eden 8 kurşunla öldürdü.


Türkmen’i öldürdükten sonra ise eşi ile ablasını kendisine ait araçla kaçırdığı öğrenilen katil zanlısının eşi C.Ö.’yü de Mamak’ta bulunan ormanlık bir alana götürerek pompalı tüfekle öldürdüğü belirlendi.  Olay geçtiğimiz pazar günü saat 03.00 sıralarında Mamak Ekin Mahallesi’nde meydana geldi. Ticari taksiyle Kayseri’den Ankara’ya gelen Savaş Türkmen yasak aşk yaşadığı evli sevgilisi C.Ö. ile buluşmak üzere genç kadının kaldığı adresin önünde beklemeye başladı. Türkmen taksiden inerek dışarıda beklerken, C.Ö. ile ablası B.B ellerinde bulunan valizle Türkmen’in geldiği ticari araca doğru yöneldi. Eşi C.Ö. ve ablası B.B.’nin taksiye yönelmesi sırasında saklandığı apartman girişinden çıkan Volkan Ö. elinde bulunan silahla Türkmen’i kurşun yağmuruna tuttu.

SEVGİLİSİ DİYE KATİLİYLE MESAJLAŞTI

Cinayeti daha önceden planladığı ortaya çıkan katil zanlısının eşinin telefonundan, eşinin yasak aşk yaşadığı Türkmen ile mesajlaştığı, Türkmen’i Ankara’ya getirmek için ikna ettiği bildirildi. İki aydır ayrı yaşadıkları öğrenilen çiftten C.Ö.’nün iki hafta önce Kayseri’ye Türkmen’in yanında gittiği belirtildi.

ANKARA'YA GELMEYE İKNA ETMİŞ

Zanlının cinayetten iki hafta önce yasak aşk yaşadığı Türkmen’in yanına Kayseri’ye gittiği, zanlı Volkan Ö.’nün de C.Ö.’yü Ankara’ya geri dönmesi konusunda ikna ettiği, C.Ö.’nün de Kayseri’den Ankara’ya geldiği kaydedildi. Olaydan iki gün önce katil zanlısının eşinin telefonundan Türkmen’e Ankara’ya gelmesi için mesaj attığı belirlendi. Zanlının eşinin yasak aşk yaşadığı katil zanlısına mesajlaşmada adresin konumuna kadar bilgi verdiği ortaya çıktı.
Her şeyi kurgulamış
Ticari taksiyle Mamak Ekin Mahallesi’nde yer alan adrese gelen Türkmen’i dışarıda beklediği sırada eşi ile ablasını önden valizle göndererek inandırıcılık yaratan zanlının bir apartman girişinde pusuda beklediği tespit edildi. Türkmen ile C.Ö.’nün buluşması sırasında elindeki silahın tetiğine basan zanlının Türkmen’i 4’ü başına olmak üzere vücudunun çeşitli yerlerine 8 el ateş ederek öldürdüğü öğrenildi.

İKİNCİ CİNAYET ORTAYA ÇIKTI!
Katil zanlısının olayın ardından kendisine ait araçla eşi C.Ö. ile ablası B.B.’yi kaçırdığı bildirildi. Zanlının Mamak’taki ormanlık alana götürdüğü eşini pompalı tüfekle sırtından vurarak öldürdüğü belirlendi. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro’su ekipleri ve Mamak İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü operasyon ile yakalanan zanlının ifadesi alınmak üzere Ankara Emniyeti’ne götürüldüğü öğrenildi.