Cerablus’un terör örgütü DAEŞ militanlarından temizlenmesinin ardından Cerablus’a başlayan geri dönüşler bayram sonrasında da devam ediyor.
Suriye’deki iç karışıklıktan ve terör örgütlerinden dolayı ülkelerini terk ederek Türkiye’ye sığınan Suriyeli vatandaşların geçiş işlemleri bayram sonunda da devam ediyor. Kurban Bayramı süresince geçişlerin devam ettiği Karkamış Gümrük Kapısı’nda bayram sonrasında da geçiş hareketliliği yaşandı. Gaziantep Valiliği Göç İdaresi İl Müdürlüğü tarafından Karkamış’ta oluşturulan mobil irtibat ofisi bayram süresince hizmet verirken bayram sonrası da hafta sonu Cerablus’a geri dönmek isteyen Suriyeli vatandaşların işlemlerini sürdürdü.
Mutluluklarını ifade edecek kelime bulamıyorlar
Terör örgütü DAEŞ militanlarının Cerablus’a gelişiyle birlikte ülkelerini terk eden vatandaşlar vatan topraklarına yeniden dönmenin mutluluğunu yaşıyorlar. Yaklaşık 2 yıl önce ülkesinden ayrılarak Türkiye’ye yerleşen Ahmed Vakas, “Türk halkına çok teşekkür ederiz. Türkiye’de bize yabancılık çektirmediler. Şükürler olsun yıllar sonra tekrar ülkemize dönerek annemize, babamıza ve topraklarımıza kavuşacağız. Mutluluğumu anlatacak kelime bulamıyorum. Kelimeler yetersiz kalıyor” diye konuştu.
Öte yandan, Karkamış- Cerablus sınır hattında mayınların zaman zaman kontrollü bir şekilde imha edildiği gözlemlendi.
(İHA)