KASTAMONU (AA) - Kastamonu'nun Abana ilçesinde oluşan hortum nedeniyle bir fabrikanın çatısı uçtu.

Denizde oluşan hortum, Harmason mevkisinde karaya kadar ulaştı. Hortumun etkisiyle tekstil lastiği üreten bir fabrikanın çatısını uçtu, bazı binaların çatıları zarar gördü. Hortum nedeniyle fabrikanın bahçesindeki bazı ağaçlar da devrildi.

Hortum nedeniyle zarar gören fabrikanın sahibi Mehmet Mahmutoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah erken saatlerde önce şiddetli rüzgar estiğini, ardından gürültü duyulduğunu söyledi.

Hortumun etkisiyle çatı uçunca rüzgar ve yağmurun fabrikanın içine girmeye başladığını anlatan Mahmutoğlu, "Paketlediğimiz ürünler etrafa savruldu. Olay sonrasında üretimi durdurmak zorunda kaldık. Hasarın giderilmesinin ardından faaliyetimize devam edeceğiz. Tek tesellimiz işçilerimizin yara almadan olayın atlatılması" dedi.

İşçilerden İrfan Serenli de fabrikanın içinde yoğun bir hava akımı oluştuğunu belirterek, "Rüzgara kapılmamak için beton direğe sarılıp havanın sakinleşmesini bekledik. Her şey birkaç dakika içinde oldu. Ortalık sakinleşince dışarıya çıktık, çatının bir kısmının uçtuğunu gördük" diye konuştu.

Öte yandan Abana Kaymakamı İsa Karaaslan fabrikada incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.