KASTAMONU (AA) - Kastamonu ile Kırgızistan'ın Narın şehri arasında "kardeş şehir" protokolü imzalandı.

Kastamonu Üniversitesi tarafından iki şehir arasında üniversite ve ekonomik çalışmaların yapılması amacıyla başlatılan çalışmalar neticesinde Kırgızistanlı heyet Kastamonu'yu ziyaret etti.

Narın Belediye Başkanı Emilbek Alımkulov, Narın Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Damira Omuraliyeva, Narin Belediye Meclis Başkanı Jirgalbek Botokanov, Narın Valiliği Protokol Müdürü Nurbek Satarov, Kırgizistan Tefekkür Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Maksat Acıkan Uulu çalışmaların somutlaştırılması için geldikleri Kastamonu'da, ilk olarak Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın'ı ziyaret etti.

Rektör Aydın, "Sadece üniversitelerin değil ticari anlamda da gelişmeler olacaktır. Şehirlerimizin de kardeş olması ile ilgili adımlar atılmıştır. Narın Devlet Üniversitemizle ilk çalışmalarımızı yapacağız. Narın ile Kastamonu çok benzerlikleri olan iki vilayet. Kardeşlerimizle çalışmak bizi daha çok mutlu eder. " dedi.

Narın Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Damira Omuraliyeva ise birlikte çalışma yapmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, "Gerçekleştirmek hedeflerimizin ortak olması bizi mutlu ediyor. Biz bir çok ortak projede beraber olmalıyız. " dedi.

Heyet daha sonra Kastamonu Belediye Başkanlığını ziyaret etti.

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş burada yaptığı konuşmada, Narın şehrinde bir park yapmak istediklerini belirtti.

İlişkilerin gelişmesi için önemli bir adım olduğunu ifade eden Babaş, şunları kaydetti:

"Kastamonu'da 2 bine yakın Türk dünyasından öğrenci, Kastamonu Üniversitesi'nde eğitim görmektedir. Bu bizim için çok büyük bir avantaj. Çünkü Türk Dünyası ile ilgili yapacağımız programlarda bir yabancılık hissetmeyeceğiz. Zaten üniversitemizde Türk Dünyası ile ilgili çok etkin programlar yapmaktaydı. Özellikle Nevruz programlarında Türk dünyasının tüm gelenek ve göreneklerini üniversite programlarında gördük."

Narın Belediye Başkanı Emilbek Alımkulov ise Narin Valisi'nin de Kastamonu'yu ziyaret ettiğini hatırlatarak, "Biz de o görüşmeleri neticelendirmek üzere heyet olarak Kastamonu'yu tekrar ziyaret ettik. Kastamonu ile Narin şehri arasında kardeşlik ve dostluk ile bazı alanlarda işbirliği yapmak ve çalışmak üzere Narin Valisi'nin görevlendirmesiyle Kastamonu Belediyesi'ni ziyaret ettik." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Narın Belediye Başkanı Emilbek Alimkulov ve Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş arasında "kardeş şehir" protokolü imzalandı.