KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da kurulan İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM), törenle açıldı.

Avrupa Birliği ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Rekabetçi Sektörleri Programı, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından yürütülen proje kapsamında kurulan 3 İŞGEM'den biri olan Kastamonu İŞGEM, hizmete girdi.

Kastamonu Valisi Mesut Yıldırım, açılış töreninde yaptığı konuşmada, projenin Kastamonu'ya kazandırılmasından dolayı kıvanç duyduğunu söyledi.

Temelinde ekonomik kalkınma bulunmayan topyekun bir kalkınma olamayacağının farkında olan hükumetin ekonomiye katkı sağlayacağına inandığı her girişimciyi desteklediğini vurgulayan Yıldırım, bütün bu çabalar sonucunda büyüyen ekonomiler arasında Türkiye'nin yerini aldığını kaydetti.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik ise temel atma törenine de katıldığı İŞGEM'in açılışını yapmaktan dolayı mutlu olduğunu belirtti.

Türkiye'nin büyük bir büyüme içinde olduğunu dile getiren Çelik, "En son geçen yıl dünyada büyüyen ekonomiler arasında ilk 5'teydik. Bu, teşvikler ve girişimcilerin cesaretiyle, hükumetimizin girişimcileri desteklemesiyle oldu. Kalkınma ajansları kurduk. Bütün bunlar ekonomimizi canlı tutan unsurlar." ifadelerini kullandı.

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ise İŞGEM'in büyük çabalar sonucunda Kastamonu'ya kazandırıldığını anlattı.

İŞGEM'in öneminin çok büyük olduğunu vurgulayan Babaş, "Genç girişimcilerin ticarete atılmalarında büyük öneme sahip. Toplulumuzda bilinçli girişimcilere ihtiyacımız var. Bu sürdürülebilirlik açısında çok önemli." dedi.

Konuşmaların ardından İŞGEM'in açılışı yapıldı.