KASTAMONU (AA) - Kastamonu Üniversitesi tarafından kurulacak ilkokul, üniversitenin hem akademik hem de bilimsel imkanlarından faydalanabilecek.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, düzenlediği basın toplantısında, Kastamonu Üniversitesi tarafından açılacak olan ilkokulun 2018-2019 eğitim öğretim döneminde öğrenci almaya başlayacağını söyledi.

Okulda anasınıfı ve ilkokulun 120 öğrenciyle eğitime başlayacağını belirten Aydın, "Binamız tamamlandı. Okulda müzik sınıfı, rehberlik birimi, çocuk kütüphanesi, yemekhane ve spor salonu mevcut." dedi.

İlkokulun üniversitenin tüm imkanlarından yararlanacağını aktaran Aydın, "Öğrencilerimiz, üniversitemizin laboratuvar ve akademik birikiminden faydalanabilecek. İlkokul çağında laboratuvarlar dahil olmak üzere üniversitenin tüm imkanlardan faydalanabilecek. İlkokul çağında üniversiteli olacaklardır. Bunun yanında spor salonumuz ve kütüphanemizi kullanabilecekler. Eğitimin kalitesini artırmak amacıyla Eğitim Fakültesi Öğretim Üyelerinden oluşan bilim kurulumuz, her türlü desteği verecek. Okulun koordinasyonu sağlanırken, faaliyetler denetlenerek eğitim kalitesinin yükseltilmesi için çalışılacak. Bilim kurulumuz öğretmenlere de düzenli eğitimler verecek." diye konuştu.

Okulun üniversitedeki diğer birimlerle de koordineli bir şekilde çalışacağını vurgulayan Aydın, şunları kaydetti:

"Okulumuz üniversitemizde faaliyetlerini sürdüren diğer araştırma merkezlerimiz ve enstitülerden de faydalanacaktır. Bilim sanat merkezi gibi çalışan birimimiz var. Üniversitemizin katkılarıyla okulda verilecek fen ve teknoloji, tabiat, dil, spor ve sanat eğitimi ile çocuklarımız bu asrın ihtiyaçlarına hazır hale getirilecektir. Bilgi ve kabiliyetleri doğrultusunda yetiştirileceklerdir. Bize göre kabiliyetsiz çocuk yoktur. Öğrencilerin kabiliyetlerini keşfetmek önemli. Eğitim boyunca çocuklarımızın kabiliyetli olduğu tarafını keşfedip o yönde mesleğe yönelmelerine önem vereceğiz."

Kastamonu Üniversitesi'nin hizmet için kurulduğunu dile getiren Aydın,kuracağı okulla bu hizmeti farklı bir boyuta daha taşıdığını anlattı.