KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından  "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı" kapsamında modernizasyonu ve yapımı gerçekleştirilen 4 tesis için açılış programı düzenlendi.

Vali Şehmus Günaydın, Kastamonu Organize Sanayi Bölgesinde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, son yıllarda yatırımcıların ihtiyaçlarını gidermede önemli katkılar verdiklerini söyledi. 

Bunun sonucunda firmaların uluslararası anlamda önemli başarılar elde ettiğini ifade eden Günaydın, şöyle konuştu:

"İhracat yapıyorlar, yurt içinde önemli ölçüde istihdama yardımcı oluyorlar. Biz devlet olarak her zaman bu hibelere devam edeceğiz. Kastamonu'da istihdam ve refah için mutlaka ve mutlaka bu tesisleri hizmete açmak zorundayız. Sıkıntılarınız olabilir. Biz bütün kamu kuruluşlarıyla bu engelleri kaldırmaya hazırız."

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Yaman da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ulusal tarım stratejisi kalkınma planı çerçevesinde doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasının dikkate alındığını dile getirdi.

Tarımsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulduğunu aktaran Yaman, 4 tesis için toplam 1 milyon 38 bin lira hibe ödendiğini kaydetti. 

Konuşmaların ardından proje uygulayan tesislerin açılışı yapıldı ve tesisler protokol tarafından gezildi.

Açılışa, Vali Şehmus Günaydın, AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, kamu kurumlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile projeyi uygulayan firma yöneticileri katıldı.