KASTAMONU (AA) – Veteriner hekim İhsan Özbay, ayıların sokak hayvanlarına saldırdığı iddialarına ilişkin, "Ayı saldırısı sonucu öldüğü öne sürülen köpeğin üzerinde herhangi bir yırtıcı izine rastlanmadı” dedi.

Özbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kuzeykent Mahallesi TAŞIKO mevkisinde ayı saldırısı sonucu öldüğü öne sürülen köpeğin incelendiğini söyledi.

Köpeğin ölüm sebebinin ayı saldırısı olmadığını belirlediklerini vurgulayan Özbay, şöyle konuştu:

 "Söz konusu bölgede köpeklere ayının saldırdığı iddia ediliyor ve bir köpeğin bu şekilde telef edildiği öne sürülüyordu. Biz de gelen ihbar üzerine Orman ve Su İşleri İl Şube Müdürlüğü ekipleriyle bölgede incelemede bulunduk. Yırtıcı saldırısı sonrası öldüğü bildirilen köpeğin muayenesinde ayıya dair bir ize rastlamadık. Ayının en büyük saldırganlığı ya pençesi ya da ağzıdır. Telef olan köpekte ise bu konuda bir bulgu yok. Köpek, iç organlarındaki bir rahatsızlık sonucu ölmüş olabilir."

Kastamonu Orman ve Su İşleri İl Şube Müdürlüğü yetkilileri de bu tür haberlerin halk arasında tedirginlik yarattığını belirterek, insan-ayı çatışmasını önlemek için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.