KASTAMONU (AA) - Kastamonu'nun Taşköprü ilçesine bağlı iki köyde etkili olan hortum 2 evin yıkılmasına, 40'a yakın evin hasar görmesine neden oldu.

Taşköprü Kaymakamı Zafer Coşkun, hortumun zarar verdiği, ilçeye 25 kilometre mesafedeki Köçekli ve Karadedeoğlu köylerinde incelemelerde bulundu.

Coşkun, dün akşam saat 19.00 sularında etkili olan hortumun kısa sürdüğünü ancak büyük hasara yol açtığını belirtti.

Hasar tespitini İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinin yaptığını söyleyen Coşkun, "Biz de yerinde incelemeler yapıyoruz. İleriki zamanlarda bununla ilgili yardımlar yapılacak. Zaten ilk yardımlar da yapıldı. Şu an çadırlarımız kuruldu. İki vatandaşımıza konteyner vereceğiz. Sıkıntılarını geçici olarak gidereceğiz." dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan ise olay yeri incelemeleri sırasında yaptığı açıklamada, hortumun yaklaşık 100 metre çapında olduğunu, 2 evin yıkıldığını 40'a yakın konutun hasar gördüğünü belirtti.

Gerekli tespitleri yaptıklarını ifade eden Karahasan, "Bu zayiatın en kısa sürede giderilmesi için elimizden geleni yapacağız." diye konuştu.

Köçekli Muhtarı Satılmış Tuna ise köylerinde elektrik olmadığını söyledi. Direklerin devrildiğini, su borularının patladığını belirten Tuna, "Suyu da tam veremiyoruz. Can kaybının olmaması bizi sevindiriyor. Ormanlarımız büyük hasar aldı. Maddi hasarımız çok büyük." dedi.