KASTAMONU (AA) – Kastamonu 5. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığında temel askerlik eğitimini tamamlayan kısa dönem erler yemin etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, 362. kısa dönem acemi askerlerin yemin töreni gerçekleştirildi. Törende, eğitimde başarılı olan ve birliğe ilk katılan erler ve aileleri ile eğiticilerine Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi ve Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın tarafından hediye verildi. Daha sonra Mehmetçik yaş kütüğüne jandarma er Şenol Demir plaket çaktı.

Jandarma Genel Komutanı Mendi, törende yaptığı konuşmada, anne ve babalarından teslim aldıkları evlatlarını terhis olduktan sonra da aile bireylerine sağ salim teslim etmenin en önemli görevleri olduğunu söyledi.

Asker ailelerine saygı ve şükranlarını sunan Mendi, şöyle konuştu:

"Bu kutsal yuva içerisinde kutsal askerlik görevini ifa ederken yüce Türk milletinin sizlere verdiği bu onurun kıymetini her zaman bilin. Sizleri bu yuvaya teslim eden değerli aile bireylerinize ben, komutanınız olarak içtenlikle şükran ve saygılarımı sunuyorum. Alacağınız tüm görevleri bu süre içerisinde üstün bir görev anlayışı, vazife duygusu, en önemlisi vatan ve bayrak sevgisi içerisinde en iyi şekilde yerine getireceğine inanıyorum. Kutsal askerlik hizmetiniz sizlere, şahsınızda değerli aile bireylerinize, en önemlisi yüce Türk milletine ve ayrılmaz bir parçası olan Türk Silahlı Kuvvetlerimize, Jandarma Genel Komutanlığımıza hayırlı uğurlu olsun. Hepinize başarılar diliyorum, Allah'a emanet olun."

Alay Komutanı Jandarma Kurmay Albay Mehmet Özer Güneş de yurdun dört bir köşesinden gelerek 5. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığına katılan ve temel eğitimini tamamlayan Mehmetçiklerin ant içme törenini büyük bir gururla izlediklerini dile getirdi.

"Kahraman silah arkadaşlarım, andınız kutlu olsun" diyen Güneş, "Ant içme törenine katılarak bizlerle evlatlarınızın, yeni isimleriyle Mehmetçik'in gururunu paylaştığınız için şahsım ve personelim adına şahsım ve personelim adına hepinize hoş geldiniz diyor, saygı ve şükranlarımızı sunuyorum" ifadesini kullandı.

Güneş, anne ve babaların, evlatlarını gururla asker ocağına uğurladığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Çok kıymetli anneler ve babalar, büyük emek ve fedakarlıklarla büyütüp yetiştirdiğiniz, gururla asker ocağına uğurladığınız evlatlarınız, Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin birer mensubu olarak karşımızda dimdik durmaktadır. Bu görkemli tabloyu oluşturarak dosta güven, düşmana korku veren sizleri yüksek bir heyecan ve coşkuyla selamlayan evlatlarınız, yüce Türk milletinin gurur kaynağıdır. Sizler, onların ulaştığı düzeye gözlerinizle tanık oldunuz. Bu değerli gençleri Türk Silahlı Kuvvetlerine kazandıran anne ve babaları şükran duygularıyla, saygıyla selamlıyorum. Evlatlarınızla, kardeşlerinizle, eşlerinizle ne kadar gurur duysanız azdır."

Konuşmaların ardından program tören geçişiyle sona erdi. Daha sonra, Orgeneral Mendi, tören alanındaki asker yakınlarıyla bir süre sohbet etti.

Törene Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Kastamonu Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal, Jandarma Eğitim Komutanı Korgeneral Mustafa Kemal Alataş, 3. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, protokol üyeleri, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri personel ile asker yakınları katıldı.