KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da "Koyun ve Keçilerde Verimliliği Arttırma Projesi" kapsamında çiftçilere damızlık olarak merinos cinsi koç dağıtıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen "Damızlık Koç Dağıtım Töreni"ne Vali Mesut Yıldırım, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Yaman, Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, Kastamonu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Butur ile çiftçiler katıldı.

Proje'nin İl Özel İdaresi tarafından geçtiğimiz yıllarda desteklenmediğini ifade eden Vali Mesut Yıldırım, şunları kaydetti:

"Somut sonuçları olan ve sonuçları hemen alınabilen köylünün, çiftçinin istifade edebileceği güzel bir proje oldu. Özel İdare olarak bizde, bundan sonra projeye mutlaka destek vermek suretiyle daha fazla sayıda çiftçimizin, hayvan üreticimizin bu imkandan faydalanmasını arzuluyoruz. Bu yönde çalışmalarımız olacaktır, damızlık hayvanlarımızdan ilk etapta faydalanacak çiftçilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Vali Yıldırım, daha sonra Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliğine üye olan 26 yetiştiriciye, 52 baş merinos ırkı koçun teslimini yaptı.