KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile olan anlaşması iptal edilen Olukbaşı Özel Kastamonu Anadolu Hastanesinin çalışanları durumu protesto etti.

Kastamonu Belediye binası önünde toplanan, aralarında işten çıkarılan bazı çalışanların da bulunduğu yaklaşık 100 kişilik grup, ellerindeki Türk bayrakları ve "Hastanemizin SGK ekranının açılmasını istiyoruz" ve "Biz de bayram yapmak istiyoruz" yazılı dövizlerle slogan attı.

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, gruba seslenerek adalete güvendiklerini belirtti.

Mağdur çalışanların da olduğunu ifade eden Babaş, hastaların da mağdur edilmemesini isteyerek, "Bende bu hastanenin bir an önce açılmasını istiyorum. Kastamonu Belediye Başkanı olarak bana ne düşüyorsa yapıyorum ve yapmaya da devam ediyorum. Hukuka, adalete her zaman güveniyoruz. İnşallah hayırlısı olacaktır. Gerçekten Paralel Devlet Yapılanmasıyla alakalı herhangi bir suçu olan varsa o cezasını çeksin. Ancak çalışan, milli iradeye sahip çıkan, vatanını milletini seven insanlarımız mağdur olmasın." diye konuştu.

Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi İdari Hizmetler Direktörü Kayhan Yaman, darbe girişiminin karşısında olduklarını söyledi.

Yaman, bu alçak terör örgütüyle alakalarının olmadığını savunarak, "Hepimizin 7 sülalesi araştırılsa hiçbirimizin bu terör örgütüyle bağlantısı bulunamaz. Biz hukuka saygılıyız. Ortaklarımızdan biri hukuk mücadelesi veriyor. Suçluysa cezasını çekecek ama burada hastanenin çalışanlarının ve Kastamonu halkının cezalandırılmaması gerekiyor. Şirketin de kendine göre bir gücü var. Geçtiğimiz hafta işten çıkarmalar başladı. Biz hep beraber ağladık. Ben 60 yaşına yaklaşmış biriyim. Bu bayram benim için en acı bayram olacak. Biz devletimizin yanındayız. Hükümetimizin yanındayız." ifadelerini kullandı.

Olukbaşı Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Celal Civcioğlu FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanmış, hastanenin SGK anlaşması iptal edilmişti.