KASTAMONU (AA) - Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, tarihi ve kültürel alandaki çalışmalara hız verdiklerini söyledi.

Babaş, yaptığı açıklamada, kültür varlıklarını koruma, yaşatma ve geleceğe aktarmak adına çalışmaların dört koldan sürdüğünü söyledi.

Tarihi yapıların işlevsel hale getirildiğini belirten Babaş, şöyle konuştu:

"Sokak sağlıklaştırmalarının tamamlanması, Nasrullah Meydanı ile Bakırcılar Çarşısı'nın gerçek işlevine uygun projelendirilmesi ve uygulamalarının yapılması için çalışmalarımız devam etmektedir. Yine tarihi konaklarımıza hayat verecek restorasyonlarımızı hızla sürdürüyoruz. Bu çalışmaların yanı sıra tarihi yapılara cephe veren tescilli duvarların, köşe pahlarının, çeşmelerin ve türbelerin onarım çalışmalarını da başlatmış bulunmaktayız."

İlk etapta 11 tescilli çeşme ve 7 türbenin bakım ve onarımını hızla tamamlamak istediklerini belirten Babaş, “Tescilli çeşme ve türbelerimizin onarım projelerinin Anıtlar Kurulu tarafından onaylanmasının hemen ardından değerlerimiz hızla onarılarak kültürümüze kazandırılacaktır. Biz dünyanın en popüler turizminin kültür turizmi olduğu bilincini taşıyoruz." dedi.