KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 2 ayrı davada sanıklardan birine 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verildi, diğer sanık beraat etti.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmalara, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandığı ve "silahlı terör örgütü üyesi olduğu" iddiasıyla tutuksuz yargılanan, açığa alınmış asker Abdulmecit Korkut ile açığa alınmış müftülük çalışan Nurdan Y. ve avukatları katıldı.

Abdulmecit Korkut savunmasında örgüt üyesi olmadığını öne sürdü.

Örgütten uzaklaşmak için elinden gelen çabayı gösterdiğini söyleyen Korkut, "Bir kod ismi kullanmadım. Ben sürekli bu örgütten kaçmaya çalıştım. Onlardan uzak durdum." dedi.

Duruşmada tanık olarak dinlenen, Nurdan Y'nin etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan tutuklu eşi Veli Y. ise eşinin ByLock kullanmadığını iddia etti.

Telefonu bazı zamanlarda kendisinin kullandığını öne süren tanık Veli Y, "Telefon evde duruyordu. Bazı zamanlarda ben kullanıyordum. Örgüt üyeleri ByLock'u yüklemek istediklerinde yanımda bu telefon vardı. Kendi telefonum yoktu. Zaten çok kısa bir süre sonra sildim." dedi.

Sanık Nurdan Y. de ByLock kullanmadığını belirtti.

Suçsuz olduğunu öne süren sanık, beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan sanık Abdulmecit Korkut'u 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına çarptırdı. Nurdan Y. ise beraat etti.