KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da teleferik yapılmasına ilişkin çalışmalar devam ediyor.

Belediye Başkanı Tahsin Babaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin tamamlanmasıyla Saat Kulesi ve Kastamonu Kalesi'nin gökyüzünden birbirine bağlanacağını söyledi.

Yüklenici firmadan en kısa zamanda projeyi tamamlamalarını istediklerini belirten Babaş, "Oluşturacağımız turizm bölgesini çeşitli projelerle desteklemeliyiz. Teleferik projemiz, tarihi projelerimizi destekleyecek projelerden biri. Proje tamamlandığında hemşehrilerimiz ve misafirlerimiz tarihi Kastamonu'yu gökyüzünden seyretme imkanı bulacaklar. Hedefimiz tarihi Kastamonu'yu gün yüzüne çıkarmak." dedi.

Kastamonu'nun "çılgın projesini" 8 ayda tamamlamayı planladıklarını ifade eden Babaş, "Ziyaretçiler, kale ile Saat Kulesi arasında 5 dakikalık seyrine doyum olmayacak bir yolculuk gerçekleştirecek. Gelecek nesiller için çalışmalarımızı ve projelerimizi sürdüreceğiz. Daha Kastamonu'da yapacağımız çok iş, kazandıracağımız çok eser var." diye konuştu.

Babaş, proje için Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansından (KUZKA) finansal destek alacaklarını da belirterek, "Proje kapsamında bin 40 metre uzunluğunda 6 kişilik sabit kleminsli grup gondol teleferik hattı kurulacak. Teleferik hattının iki ucuna inşa edilecek binalar, Kastamonu mimarisine uygun çizgiler taşıyacak." ifadesini kullandı.