KARABÜK (AA) - AHMET ÖZLER - İsviçre'den bisikletiyle yola çıkan ve İslam ülkelerini gezerek gördüğü misafirperverliği kamerasına kaydeden 27 yaşındaki Katolik Andreas Juchli, bu çekimleri Batı'da oluşan olumsuz "İslam" algısını değiştirmek için sosyal medya hesaplarından yayımlamayı planlıyor.

Özel olarak bambu ağacından bisiklet yaptıran ve üzerine 12 dilde "Barış" yazdıran Juchli, ülkesi İsviçre'den pedal çevirerek başladığı yolculuğunda, İtalya, Slovenya, Makedonya, Bosna Hersek, Yunanistan ve Bulgaristan'dan sonra Türkiye'ye ulaştı.

İstanbul üzerinden Karabük'ün UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde bulunan Safranbolu ilçesine geçen Juchli, İran, Türkmenistan, Özbekistan, Tacikistan ve Kırgızistan gibi ülkelerde Müslüman ailelere konuk olmayı düşünüyor.

- "Amacım İslam ülkelerini gezmek"

Juchli, Safranbolu'da AA muhabirine yaptığı açıklamada, bambu ağacından yapılan bisikletle seyahat ettiğini söyledi.

Seyahat etmenin çocukluk özlemi olduğunu ve bunun bir arkadaşından kaynakladığını aktaran Juchli, "Amacım, İslam ülkelerini gezmek. İsviçre'den yola çıktım. İtalya, Slovenya, Makedonya, Bosna Hersek, Yunanistan, Bulgaristan üzerinden Türkiye'ye geldim. Gürcistan, Ermenistan, İran, Türkmenistan, Özbekistan, Tacikistan, Kırgızistan üzerinden Çin'e gitmek istiyorum." diye konuştu.

- "Batı'dakilerin kafasındaki 'şiddet' anlayışını silebilirim"

Ülkesi dahil diğer Avrupa ülkelerinde, gittiği yerlerdeki insanları tanıtmak için bu seyahatin bir fırsat olduğundan bahseden Juchli, şöyle devam etti:

"Gittiğim İslam ülkelerinde tanıştığım insanlar var. Bunlarla çekimler yapıyorum ve paylaşıyorum. İslam ülkelerindeki insanlarla ilgili Batı'dakilerin kafasındaki 'şiddet' anlayışını silebilirim. Gittiğim ülkelerde tanıştığım insanlarla bunu kanıtlıyorum. Bunu değiştirebileceğimi düşünüyorum." dedi.

- "Türk halkı çok konuksever"

Özellikle Müslüman ülkelerde Batı'da hiç olmayan bir misafirperverliğin bulunduğuna dikkati çeken İsviçreli Juchli, şöyle devam etti:

"Özellikle Türk insanları çok misafirperver. Kandıra'da hiç tanımadığım bir aile beni evine davet etti. Büyük bir konukseverlikle beni ağırladılar. Bana çeşitli yiyecekler ikram ettiler. Bu yaklaşım çok büyük bir örnek. Türk insanı bende çok olumlu bir izlenim uyandırdı."

Juchli, Safranbolu'da gittiği bir müzede "misafir ağırlama odası" gördüğünü ve bunun kendisini çok etkilediğini, gittiği İslam ülkelerinde tanık olduğu bu misafirperverlikleri sosyal medya hesapları üzerinden yayımlayacağını sözlerine ekledi.