SAMSUN (AA) - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kavak Meslek Yüksekokulunda mezuniyet töreni düzenlendi.

Yüksekokul bahçesinde düzenlenen törende konuşan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Kavak Meslek Yüksekokulu'na 2008 yılında geldiğinde eğitim öğretim yapılan binanın eski ve sağlıksız olduğunu, şimdi ise yeni bir binaya kavuştuklarını söyledi.

Okulda sosyal ve çevre düzenlemesine ihtiyaç bulunduğunu bildiren Akan, "Sosyal hizmetlerin artırılmasına yönelik çalışmalar yapmamız gerekiyor. Sizler ihtiyaç duyulan bölümleri bitirdiniz. İş sahibi olmanız mümkün. Mesleğinizi geliştirmeniz için çok çalışmanız ve arayış içerisinde olmanız gerekiyor." dedi.

Kaymakam Mevlüt Şekerci de ilçede istihdama yönelik yeni iş yerlerinin açıldığını, açılmaya devam edeceğini ifade ederek, "Artık Kavak gelişen bir ilçe konumuna giriyor. İyi bir ilçede eğitim gördünüz, iş potansiyeli olan bir ilçede. Bitirdiğiniz bölümlerle ilgili yeni iş sahaları açılıyor. İnanıyorum ki pek çoğunuz ilçede kalmak isteyeceksiniz." diye konuştu.

Kavak Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fahri Binici de yeni binaya taşınalı 3 yıl olduklarını belirterek, noksanları bulunduğunu ama her geçen yıl bu eksiklikleri gidermeye çalıştıklarını anlattı.

Yüksekokul bünyesinde mimarlık, şehir planlama ve inşaat bölümü programları bulunduğunu dile getiren Binici, "Dersler uygulama ağırlıklı olduğundan, mevcut imkanlar ölçüsünde öğrencilere gelişmiş uygulama olanakları sağlamak amacıyla yapı beton laboratuvarı, bilgisayar laboratuvarı, teknik resim salonu ve fotogrametri laboratuvarı oluşturuldu. Ayrıca yüksekokulumuzda bu yıl Mimari Restorasyon Programı açıldı. Gelecek dönem de Motorlu Taşıtlar ve Ulaştırma Teknoloji Bölümü altında İş Makineleri Operatörlüğü Programına öğrenci alımına başlanacak." diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyelerince okul ve bölümlerinde dereceye giren öğrencilere belgeleri verildi. 225 öğrenci, mezuniyet belgelerini almasının ardından hep birlikte keplerini havaya fırlattı.

Törene, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Abdulkadir Kütükçü, Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, daire amirleri, öğrenciler, aileleri ve öğretim üyeleri de katıldı.