SAMSUN (AA) - Kavak Yaşar Doğu Çok Programlı Anadolu Lisesinde, FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu akşam ve sonrasında çekilen fotoğrafların yer aldığı "15 Temmuz Demokrasi Fotoğraf Sergisi" açıldı.

Öğretmen, öğrenci ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sergide, Yaşar Doğu Çok Programlı Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Niyazi Altun, yüce Türk milletinin vatan sevgisi ve demokrasiye sahip çıkması sonucu hainlerce başlatılan darbe girişiminin başarısız olduğunu belirtti.

Altun, "FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu akşam, vatanını seven Türk milleti Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın telefondan halka sokağa çıkma çağrısı üzerine vatansever milletimiz kendisini tankın önüne attı. Göğsünü hain kurşunlara siper edip, şehit düştüler, gazi oldular. Allah'tan şehitlerimize rahmet, yaralı gazilerimize acil şifalar diliyorum. O kahramanlarımızın içinde vatan sevgisi, demokrasi aşkı vardı. Ama o kahramanlarımız sayesinde darbe girişimi başarısız oldu. İşte biz okul idaresi olarak 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimini geniş çaplı hem size göstermek ve hem de anlatmak için bu sergimizi açtık." dedi.

Kavak Yaşar Doğu Çok Programlı Lisesindeki boş bir sınıfta açılan "15 Temmuz Demokrasi Fotoğraf Sergisi"nin süresiz açık kalacağı öğrenildi.