SAMSUN (AA) - Kavak Devlet Hastanesi Başhekimliği tarafından FETÖ'nün darbe girişimine karşı vatandaşların sürdürdüğü "demokrasi nöbetinde" sağlık çadırı açıldığı bildirildi.

Kavak Devlet Hastanesi Başhekimi İsa Şimşek, yaptığı açıklamada, demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara sağlık yönünden yardımcı olmak için açtıkları sağlık standında, katılanların tansiyon ve nabızlarını ölçtüklerini, Kavak Devlet Hastanesinin tanıtımı, hasta hakları ve çeşitli hastalıklara karşı alınması gereken önlemlerin yer aldığı sağlık broşürlerinin dağıtıldığını belirtti.

Sağlık yönünden vatandaşlara faydalı olmaya çalıştıklarını ifade eden Şimşek, şunları kaydetti:

"FETÖ'nün darbe girişimine karşı her yerde olduğu gibi ilçemizde de vatandaşlarımız gün ağarıncaya kadar demokrasi nöbeti tutuyor. Biz de hem nöbet tutan vatandaşlarınıza destek olmak hem de sağlık yönünden bilgilendirmelerde bulunmak amacıyla sağlık çadırı kurduk. Demokrasi nöbeti devam ettiği süre içerisinde sağlık çadırımız da açık kalacak. Bizler sağlık görevlileri olarak nöbete alışığız. Yeri gelir hasta, yeri gelir hastane bekleriz. Şimdi de Otogar Meydanı'na kurduğumuz sağlık çadırı ve standımız ile hem sağlık hizmeti veriyoruz hem de demokrasi nöbeti tutuyoruz."