SAMSUN (AA) - Kavak Müftülüğünce istişare ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Kavak ilçesinde görev yapan din görevlileri Ondokuz Mayıs Mahallesi’ndeki bir düğün salonunda düzenlen istişare ve bilgilendirme toplantısında bir araya geldi.

Kavak Kaymakamı Recep Koşal, toplantıda yaptığı konuşmada, imamlık, müezzinlik, Kur'an kursu öğreticiliği, vaizlik veya müftülüğün sadece ücreti karşılığı yapılacak mesleklerden olmadığını, gönüllük gerektirdiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Sevda, fedakarlık işidir. Öncelikle Allah'ın rızası gözetilmeden bu görevler icra olunamaz. Geçmişte olduğu gibi bugün de cami merkezli bir hayatı özendirmemiz, teşvik etmemiz gerekiyor. Bu nedenle çocuklarımızın camiye, Kur'an kurslarına gelmesi için çaba göstermemiz gerekir. Namaz kıldırmak için cemaatinin önüne geçen din görevlisi sadece o namazın değil, arkasında saf tutan vatandaşların diğer sıkıntılarını, dertlerini de üstleniyor demektir. Namaz kıldırmakla din görevlisi kardeşimin sorumluluğu bitmiyor, başka sorumlulukları da var. Diğer taraftan camiler namaz bittikten sonra kapısına kilit vurulmamalı, Günün 24 saatinde açık tutulmalı. Dini sohbetler düzenlenmeli. Hastalar ziyaret edilmeli."

Müftü Nuh Arslan da toplantıda din görevlilerine çeşitli talimat ve duyuruları aktırdı.