SAMSUN (AA) - Kavak Anadolu Lisesi okul ve pansiyon binalarında yenileme çalışmaları başlatıldığı bildirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Abdullah Yangöz, Kavak Anadolu Lisesi ile pansiyonları yenilemesi için 450 bin lira civarında harcama yapılacağını söyledi.

Okul ve pansiyonların yenileme çalışmalarının 2016 - 2017 eğitim öğretim yılı başlamadan bitirilmesine gayret ettiklerini ifade eden Yangöz, "2015-2016 eğitim öğretim döneminde Kavak Rıdvan Çelikel Anadolu Lisesi, Kavak Rıdvan Çelikel Fen Lisesi'ne dönüştürülünce, Kavak Anadolu Lisesi olarak Atatürk Yatılı Bölge İlköğretim Okulunda Anadolu Lisesi açıldı. Gerek okul ve gerekse erkek ve kız pansiyonlarının bakıma ihtiyacı vardı. Okul ve pansiyonlarda yenileme çalışmalarına başladık. Okulumuz 2016-2017 eğitim öğretim yılına 7 şubede yaklaşık 230 gündüzlü ve 210 yataklı öğrenci ile başlayacak." dedi.

Koğuş düzeninde olan pansiyonların, oda sistemine dönüştürüleceğini belirten Yangöz, şunları kaydetti.

"Öğrencilerimizin talebi doğrultusunda koğuş düzeninde olan yatakhaneyi, dörder kişilik oda sistemine dönüştürüyoruz. Beş derslik takım, 125 kişilik ranza, 250 ortopedik yatak, battaniye, nevresim takımı ve soyunma dolabı, 125 çalışma sandalyesi ve 66 çalışma masası temin edilmiştir."

Amaçlarının öğrencilere daha temiz ve rahat bir ortamda ders çalışma imkanı sağlamak olduğuna işaret eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Abdullah Yangöz, Kavak Anadolu Lisesi ve pansiyonlarındaki yenileme çalışmalarına destek veren Samsun Valisi İbrahim Şahin, Kaymakam Mevlüt Şekerci, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Kavak Belediye Başkanı İbrahim Saracoğlu'na teşekkür etti.