SAMSUN (AA) - Kavak ilçesinden bu yıl hacca gidecekler törenle uğurlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla hac farizasını yerine getirmek için Kavak ilçesinden bu yıl kutsal topraklara gidecekler için Tarihi Yörgüç Paşa Camisi'nde uğurlama töreni düzenlendi.

Kavak Müftüsü Nuh Arslan, yaptığı konuşmada, kura sonucu hacca gitmeye hak kazananların çok şanslı olduklarını belirterek, birçok kişinin sırada beklediğini söyledi.

Hacı adaylarının kutsal topraklarda ibadetlerini yerine getirirken bazı sıkıntılarla karşılaşabileceklerine dikkati çeken Arslan, şunları kaydetti:

"Allah'a iyi bir insan olma yolunda söz veriniz. Bu zamana kadar varsa yaptığınız kötü, olumsuzluk davranışlarınız nedeniyle gözyaşı dökünüz, Allah'a af için tövbe ediniz. Sizlere hac eğitiminde verilen kuralları unutmayınız. Sadece Türkiye'den değil tüm İslam ülkelerinden hac ibadeti için gelecekler. Renkleri ne olursa olsun saygılı ve hac kurallarına uyunuz. Yine çevremizde terör, kargaşa var. Memleketimizin, İslam ülkelerinin huzur ve sükunet içinde olması, vatanımızın geleceği için dua ediniz."