SAMSUN (AA) - Kavak Avcılar Derneği Başkanı Muharrem Könez, yaban yaşam dengesinin bozulmasında bilinçsiz ve kaçak avlanmanın rolü olduğunu ifade ederek kaçak av yapanların takipçisi olacaklarını söyledi.


Könez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaban hayatın avcılara verilecek eğitimle dengelenebileceğini ifade etti.


"Yaban yaşam dengesinin bozulmasına avcılık eğitimi görmemiş kişilerin kaçak ve bilinçsiz ay yapmaları neden olmaktadır." diyen Könez, şunları dile getirdi:

"Dernek olarak av meraklısı olup da avcılık belgesine sahip olmayan vatandaşlarımız kalmasın istiyoruz. Avcılar olarak dernek binamızdaki lokalimizde toplanıyoruz. Av ve yaban yaşamın korunması hakkında neler yapabileceğimizi görüşüyoruz. Avcılık belgesi olmayanlar da gelsinler. Onlar için de avcılık kursu açalım. Sertifika sahibi olsunlar. İlçemizde avcılar olarak av yapmadan ziyade yaban yaşamı korumaya çalışıyoruz."


Bilinçsiz ve kaçak av yapan kişilerin avcılık eğitimi ve sertifikası aldıktan sonra yaban yaşam dengesinin bozulmamasına çalışacaklarını ifade eden Könez, dernek yönetimi ve üyeleri olarak, bilinçsiz ve kaçak av yapanların takipçisi olacaklarını vurguladı.