SAMSUN (AA) - Kavak 19 Mayıs Ortaokulu tarafından hazırlanan "Meşe Palamutlarını Toprakla Buluşturuyoruz" projesi kapsamında ormandan toplanan meşe palamutları öğrencilere dağıtıldı.

Proje sorumlusu sosyal bilgiler öğretmeni Ufuk Okay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 19 Mayıs Ortaokulunda çevre bilincini geliştirmek, ağaç sevgisini aşılamak ve ağaç dikmeyi toplumsal bir yaşam biçimi haline getirmek amacıyla hazırladıkları projeyi uygulamaya koyduklarını belirtti.

Ormandan topladıkları 250 meşe palamudunun öğrencilerin ellerinde hayat bularak doğaya kazandırılacağını ifade eden Okay, şunları dile getirdi:

"Küresel ısınma, kuraklık, çevre bilinci kavramlarının gündemden düşmediği şu günlerde bizler ne yapabiliriz diye düşündük ve öğrencilerimin de katılımıyla Meşe Palamutlarını Toprakla Buluşturuyoruz Projesi'ni geliştirdik. Kavak Orman İşletme Şefliğinin de yardımıyla köylerde topladığımız meşe palamudunun dikimini, bakım ve yetiştirilmesini anlattıktan sonra her öğrencimize dağıttık. Mart ayına kadar pet şişelerde fidana dönüşecek bu tohumlar, belediyenin gösterdiği bir alana dikilerek hayat bulacak. Amacımız daha yeşil bir doğada yaşamak, doğaya sahip çıkan bir insan yetiştirmektir."