KARABÜK (AA) - Karabük'te, "Sevgi İzi" Projesi kapsamında kaybolan, kendini ifade edemeyen engelliler ve alzaymır hastaları, kollarına yazılan numaralarla bulunacak.

Safranbolu ilçesinde sürdürülen proje kapsamında, kendisini ifade edemeyen ve bazı alzaymır hastaları, kollarına numara yazdırdı.

Projenin Karabük Sorumlusu Betül Karabudak, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Sevgi İzi" Projesi'nin amacının, kendini ifade edemeyen engelliler ile alzaymır hastalarının kaybolduklarında bulmak olduğunu söyledi.

Kayıp kişiyle bir şekilde karşılaşan vatandaşların, o kişinin kolundaki 'Sevgi İzi'ni görünce önce polise, jandarmaya ya da en yakındaki ilgili birime başvurmalarını isteyen Karabudak, koldaki rakamı taşıyan kişinin kim olduğu, tüm iletişim bilgilerinin sistemden bulunacağını ve ailelerine kavuşturulacağını belirtti.

Rehabilitasyon merkezleriyle işbirliği içinde olduğunu vurgulayan Karabudak, "Engelli özel çocuklarımıza ücretsiz olarak bu dövmeleri yaptırıyoruz. Bundan başka alzheimer hastası olan yaşlılarımıza da bu hizmeti vereceğiz. Asla ücret ödemeyecekler. Ben engelli ailelerini bu projeye katılmaya davet ediyorum." diye konuştu.

Otizm hastası 22 yaşındaki Berkay Korkut'a dövme yaptıran annesi Müzeyyen Korkut da güzel bir proje olduğunu, çocuğunun kaybolması durumunda kolundaki numarayı emniyete bildireceklerini söyledi.