RİZE (AA) - Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, ilçeye bağlı Irmak köyü ve Handağı grup içme suyunda incelemelerde bulundu.
Aslan'a, incelemeleri sırasında, Kaymakam Refiki İbrahim Gültekin, İlçe Özel İdare Müdürü Mustafa İmamoğlu, İl Özel İdaresi Pazar Şantiye Şefi Mühendis Halim Erkan, Tarım İlçe Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Fatma Yaşar Kızılhan ve Irmak, Yemişli, Ocak köy muhtarları eşlik etti.
Kaymakam Aslan, Handağı Grup içme suyu ana dağıtım deposu çıkışına yakın bir istikamette, ana iletim borularını da etkileyen heyelan sonucu, Irmak köyünde vatandaşlara ait çay bahçelerinde meydana gelen hasarı yerinde inceleyerek, hasar tespiti yapıldığını belirtti.
Muhtarlarca gösterilen ulaşım ve su konusundaki sıkıntıları da yerinde incelediklerini belirten Aslan, şunları söyledi:
"Muhtarlarımıza ve hazırda bulunan vatandaşlarımıza köy içme suları hakkında kanun gereğince idare olarak köylerimizin ihtiyacı olan su kaynaklarını ve şebekelerini yaparak, işletilmek üzere köy idarelerimize teslim ediyoruz ancak özellikle grup içme sularında işletimde bazı sıkıntıların olduğu gözlenebilmektedir. Bu konuda köylerimizin elbirliği yaparak içme suyu birliği oluşturmaları, işletimden kaynaklı sıkıntıları çözmekte etkili olacaktır. Büyük çaplı onarım ve yeni yatırımlar yine idare olarak bizlerin sorumluluğunda olacaktır."