ZONGULDAK (AA) - Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, köylerde gelişi güzel atılan çöplerin oluşturduğu kirliliğin önüne geçmek istediklerini söyledi.

Çorumluoğlu, Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezi'nde yeni seçilen köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, köylerde yaşanan çöp sorununa ilişkin muhtarlara çok önemli görevler düştüğünü belirtti.

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş'ın köylerdeki çöp sorununa ilişkin uyarıda bulunduğunu hatırlatan Çorumluoğlu, şöyle konuştu:

"Çöp meselesinde valimiz bizi uyardı. Biz de jandarmayla toplantı yaptık. Köy civarlarında her noktaya gelişi güzel çöp atılıyor. Her muhtarımız, bölgesine atılan çöpten sorumludur. Yollarımızın kenarları çöplük gibi oldu, dereler çöplük. Bu kadar kötü bir çevrede yaşamak ve gelecek nesillere böyle bir çevre bırakmak zorunda değiliz. Özellikle hafriyat çöpleri için yerler belirledik, jandarma karakollarımız bunları biliyor. O yerler dışında çöp dökülmesine izin vermeyin. Çöp dökenlere en yüksek cezayı yazacağız."

Çorumluoğlu, köylerde alt yapı sorunlarının çözümüne ilişkin belirlenen program dahilinde çalışmalara devam edeceklerini belirterek, yeni dönemde görev yapacak muhtarlara başarı temennisinde bulundu.