SAMSUN (AA) - Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Genç Çiftçi Hibe Desteği Projesi kapsamında yapımı tamamlanan işletmelerde incelemelerde bulundu.

Çenç çiftçilerin desteklemesi için yürütülen proje kapsamında hibe desteklemesine hak kazanan ve sözleşme imzalayan 31 çiftçiden 7'si seracılık, biri meyvecilik, 12'si büyükbaş damızlık, 11'i de küçükbaş hayvancılık alanlarında üretim yapmaya başladı.

Kaymakam Kaşıkçı, Genç Çiftçi Hibe Desteği Projesi'nde projeleri kabul edilen 31 çiftçinin yaptığı üretimleri yerinde inceledi.

Günümüzde stratejik bir sektör olan tarımın Türkiye için bir tercih değil, zorunluluk olduğunu vurgulayan Kaşıkçı, "Gıda güvenliği ve temini olmadan insanlığın devamı mümkün değildir. Genç Çiftçi Hibe Desteği Projesi'ndeki temel amaç, insanımızın ürettiği ürün para etmesi ve modern teknikler kullanarak emeğinin karşılığını almasıdır. Bunun için verimin daha da artmasını istiyoruz." dedi.

Kaşıkçı'ya incelemeleri sırasında İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Selçuk Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Erdem Kılınç, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan ile diğer yetkililer eşlik etti.