SAMSUN (AA) - Yakakent Kaymakamı Bahar Kaya, İŞKUR Bafra Hizmet Merkezi ile Yakakent Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde açılan el sanatları kursunu ziyaret etti.

Kaya, Büyükkırık Mahallesi'nde açılan kursu ziyaret ederek, kursiyerlerle bir araya geldi.

İlçe merkezine uzak bir yerde kadınlara yönelik kursun açılmasında katkısı olanlara tebrik eden Kaya, "Kadınların hayatın her evresinde önemli yeri bulunuyor. Şehir merkezinden uzak, dağlık bir alanda bulunan köylü kadınlarımızın bu tür kurslarla kendi ayakları üzerinde durmasını çok önemsiyorum. Bu, aynı zamanda sosyal devlet anlayışının da bir gereğidir." dedi.

Kaya, cesaretlerinden ötürü kursa katılan kadınları tebrik ederek, "Kadınlarımızın iş hayatına atılmasıyla piyasada canlılık ortaya çıktı. Aile geçimine katkı sağlayarak kendi ayakları üzerinde duracak noktada bulunmalarından mutlu oldum." ifadesini kullandı.

Bafra İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürü Yakup Ergenlik de ilçeye 35 kilometre uzaklıkta bulunan kırsal Büyükkırık Mahallesi'nde 3,5 ay sürecek el sanatları kursunda kursiyerlere günlük 30 lira verildiğini, ayrıca genel sağlık sigortasını karşıladıklarını anlattı.

Ergenlik, kamu kurumlarıyla yapılan mesleki eğitim kurslarının dezavantajlı gruplarda yer alan kadınlara yönelik, özellikle köylerde kurs düzenlenmesine büyük önem verdiklerini kaydetti.

Ziyarette Yakakent Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çiçek, Yakakent Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kadir Çakır ile İŞKUR iş ve meslek danışmanı Mehmet Oğuz da bulundu.