AMASYA (AA) - Taşova Kaymakamı Kudret Kurnaz, Tekpınar, Hüsnüoğlu, Çakırsu ve Devre köylerinde incelemelerde bulunuldu.

Kaymakam Kurnaz'a incelemeleri sırasında, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mustafa Kemal Akçan, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tümer, İlçe Müftüsü Harun Yılmaz, Özel İdare Müdürü Muzaffer Saykal ve yetkililer eşlik etti.

Kurnaz, yaptığı açıklamada, ilçe merkezinde ve köylerde yaşayan vatandaşların yaşam standartlarının yükselmesi için büyük bir gayret gösterdiklerini söyledi.

Köyleri ilçe heyetiyle birlikte ziyaret edip, köy sakinleriyle birlikte olmaya çalıştıklarını ifade eden Kurnaz, şöyle konuştu:

"Yaz mevsimi yaklaşıyor, yaz mevsiminde köylerimizde su sıkıntısı oluşmaması için gerekli ön çalışmaları yapıyoruz. Köylerimizin şuan toplam su miktarlarını, isale hatlarını ve su depolarının son durumunu gözden geçirip yapılması gerekenleri tespit ediyoruz. Ayrıca, köylerimizin yollarının bakımlarını da yapmaya başladık. Köylere hizmet Götürme Birliği olarak gücümüzün yettiği yol, sulama ve içme suyu ve su deposu gibi yapılması gerekenleri yapmaya çalışıyoruz. Yapamadıklarımızı ise, İl Özel İdaresine müracaat ederek biran evvel yapılması konusunda yakın takipçisi oluyoruz."

Köy muhtarlarından köylerin genel durumları hakkında bilgiler alıp köy halkını da tek tek dinleyerek, notlar alan Kaymakam Kurnaz, ilçe merkezine geri döndü.