SAMSUN (AA) - Kavak Kaymakamı Ömer Saygılı, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Saygılı, mesajında, dünya ve ülke gündemine ait gelişmeleri sıcağı sıcağına kamuoyuna aktararak toplumun haber alma ve bilgilendirme ihtiyacını karşılayan gazeteciliğin sorumluluk, fedakarlık ve vicdan gerektiren, zor fakat onurlu mesleklerden biri olduğunu belirtti.

Gazetecilerin ilkeli yayıncılık anlayışı ile olayları tarafsız şekilde halka aktararak vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında, doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağladığını vurgulayan Salgılı, şunları kaydetti:

"Kamuoyunu aydınlatmak için gecesini gündüzüne katarak günün her saatinde haber peşinde koşan basın mensuplarımız, zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu bir taraftan gelişen olaylar karşısında aydınlatırken, bir taraftan da halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getirmektedirler. Haliyle gazetecilerimizin görevlerini yerine getirirken yardımcı olmak da hepimizin görevidir. Bu önemli görevi en doğru şekilde yürüten tüm değerli gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, kendilerine ve ailelerine sağlık ve mutluluklar diliyorum."