SAMSUN (AA) - Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, inşası tamamlanan yeni Havza Devlet Hastanesi binasında incelemelerde bulundu.

Tanrısever, Sağlık Bakanlığı tarafından 19 Mayıs Mahallesi Kılavuz Ormanı mevkisinde yaptırılan 75 yataklı Havza Devlet Hastanesi binasını gezerek, ilgililerden bilgi aldı.

Hastane binasının inşasına 2015 yılında başlandığını belirten Tanrısever, "Binamızın yüzde 93'ü tamamlandı. Binamız 3 bin 653 metrekare inşaat alanına sahip. Altı bloktan oluşuyor ve 4 ameliyathanesi bulunmakta. Hastanemiz 22 milyon 828 bin liraya mal oldu. Tıbbi malzeme, mefruşat ve büro malzemeleri için de 2 milyon 589 bin lira harcandı. Yaklaşık 2 ay içinde hastanemiz mevcut binasından taşınarak burada hizmet vermeye başlayacak." dedi.

Tanrısever, yeni hastane binası ile ilçede sağlık hizmetlerinin kalitesinin de artacağına dikkati çekerek, "Hastanemize gelen vatandaşlarımız daha kaliteli ve hızlı hizmet alacaklar. Fiziki ve tıbbi imkanları daha geniş olan hastanemiz, ilçemizin uzun yıllar ihtiyacına cevap verebilecek kalite ve kapasitede. Bu hizmetin ilçemize kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.