ZONGULDAK (AA) - Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Üreticilerini Koruma Derneği'ni ziyaret etti.

Ereğli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Serkan Aslan ile Ereğli Ziraat Odası Başkanı Adil Pulat'ın da yer aldığı ziyarette konuşan Kaymakam Madenoğlu, Osmanlı çileğinin bölge için son derece önemli olduğunu belirterek, "Üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yapmaya hazırız" dedi.

Dernek Başkan Vekili Şaban Çetinkaya, ilçede yaklaşık 5 köy ve 15 yetiştirici tarafından üretilen, Osmanlı çileğine yurt içi ve yurt dışından ciddi talep geldiğini söyledi.

Kaymakam Madenoğlu'na desteği için teşekkür eden Çetinkaya "Osmanlı çileği gerek bölgemiz gerekse ülkemiz için son derece değerli bir ürün. Mayıs ve Haziran aylarında sabahın erken saatlerinde büyük özenle toplanarak satılan çilek, rengi ve aromasıyla kozmetikten gıdaya kadar farklı sektörlerce talep ediliyor. Gerek yurt dışından gerekse yurt içinden gelen talepleri karşılayamıyoruz. Ereğli Kaymakamımızın beraberinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü ve Ereğli Ziraat Odası Başkanımız ile gelmesi bizleri umutlandırmıştır. İlk kez bir Kaymakam bizleri ziyaret ederek sorunlarımızı dinliyor" şeklinde konuştu.

Ziyarette Osmanlı çileği üretiminin arttırılması üreticilerinin sorunlarının çözümüne ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.