BARTIN (AA) - Bartın Belediyesi Başkanı Cemal Akın, yapımı tamamlanan Kaynarca Spor Kompleksi ve Yaşam Merkezinde incelemelerde bulundu.

Akın, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 5 milyon 627 bin liraya mal olan ve 20 bin metrekarelik bir alanı kapsayan Kaynarca Spor Kompleksi ve Yaşam Merkezinde açık ve kapalı kafeterya, çocuk oyun grupları, kondisyon aletleri, basketbol ve voleybol sahaları, tenis pistleri ve buz pateni pistinin yer aldığını söyledi.

Binden fazla ağaçlandırma ve 6 binden fazla bitki dikim çalışması da yapılan merkezin 13 Mayıs'ta açılacağını ifade eden Akın, şöyle konuştu:

"20 bin metrekarelik merkezin 8 bin metrekarelik alanını müteahhit firma, 12 bin metrekarelik alanıysa belediye tarafından yapıldı. Daha önce molozların ve çöplerin atıldığı bir alan olan bölgeyi, spor kompleksi ve yaşam merkezine dönüştürdük. İnşallah 13 Mayıs itibarıyla burası faaliyete geçecek ve milletimizin hizmetinde olacak. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Müteahhit firmaya, çalışan işçi kardeşlerimize, teknik personellerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Burada gece yarılarına kadar çalışma yaptılar. Biz buradaki tüm çalışmaları belediyemizin öz kaynaklarıyla yaptık. Aynı zamanda Kaynarca ve Orduyeri Caddesi'nde elektrik hatlarını yerin altına aldık, sıcak asfalt çalışmasının yanında kaldırım çalışmaları devam ediyor. Güzel bir çalışma oldu."

Akın, merkezin açılış törenine tüm vatandaşları davet etti.