Balıkesir'de dün 6 kişinin yaralanmasına yol açan trafik kazasında halk otobüsünün mağaza vitrinine girişi saniye saniye görüntülendi.

Saat Kulesi'nin bulunduğu rampadan çarşı merkezine inerken freni boşalan 10 D 5726 plakalı halk otobüsü önce caddede kadın sürücünün kullandığı otomobile çarptı, sonra park halindeki bir başka otomobile çarpıp yolun karşısındaki giyim mağazasının vitrin camlarından içeri girdi. Kazada otobüsün şoförü İrfan D. ve 5 yolcu daha yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla hastanelere kaldırılırken, vatandaşlar otobüsün çarptığı yerde kimsenin olmamasının faciayı önlediğini söyledi.

Yeni açılan giyim mağazasının sahibi ise, "Otobüsün freni boşaldı. Hareket halindeki bir otomobile çarptı. Daha sonra başka bir araca çarpıp bizim vitrine girdi. Bereket versin ucuz atlatıldı" dedi.

Bu arada güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, kazadan çok kısa bir süre önce bir vatandaşın sakin şekilde yürüyerek geçtiği görülüyor. Bir başka vatandaş ise tam olay yerinden geçeceği sırada gelen otobüsü görünce olduğu yerde kalıp feci kazaya tanıklık ediyor. Hızlanarak rampa aşağı inen halk otobüsü ise yoldaki iki otomobili biçtikten sonra hızla iş yerinin vitrinine dalıyor. Kazanın ardından hemen dışarıya çıkan iş yeri sahibi, otobüsün çarptığı otomobilde şok geçiren kadın sürücüyü sakinleştirmeye çalışıyor. Kısa sürede olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri ise gerekli müdahaleleri yapıyor.

Öte yandan, yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.