Konya'da trafikta karşılaştığı hasmının otomobilini kovalayan Cumali Çetin yönetimindeki minibüs, kırmızı ışıkta yavaşlayan otomobile arkadan çarptı. Çarpmanın şiddetiyle kaldırıma çıkan otomobil, okul harçlıklarını kazanmak için mendil satan 7 yaşındaki Yakup, 9 yaşındaki İsmail ve 12 yaşındaki Resul Çiçek kardeşlere çarptı. Kazada Resul ve Yakup Çiçek yaşamını yitirirken, İsmail ağır yaralandı. Kazada iki kardeşini kaybeden İsmail Çiçek, ''Ben artık kiminle oynayacağım?'' diye ağladı.

Konya'nın Merkez Meram İlçesi Çaybaşı Mahallesi'nde oturan Yakup, İsmail ve Resul çiçek kardeşler, geçen 21 Ekim Perşembe günü akşam saatlerinde Taşcami Uzunharmarlar Caddesi'ndeki kavşakta iddiaya göre okul harçlıklarını çıkartmak için mendil satmaya başladı. Aralarında daha önce husumet bulunan ve trafikte karşılaşan 37 yaşındaki Cumali Çetin 42 AKK 47 plakalı minibüsüyle, 42 yaşındaki Atilla Mayda'nın kullandığı 42 CFC 55 plakalı Otomobili kovalamaya başladı. 

3 KARDEŞİ EZDİ 

Kovalamaca sırasında Mayda, trafik ışıklarında bulunan kavşakta mendil satan çocukları görüp yavaşlamak istedi. Bu sırada arkadan gelen minibüs otomobile hızla çarptı. Çarpmanın şiddetiyle otomobil kaldırıma çıkıp Yakup, İsmail ve Resul Çiçek kardeşleri ezdi. Durumları ağır olan çocuklardan Yakup Çiçek, kaldırıldığı Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde öldü. Kazadan 1 gün sonra da Resul Çiçek, tedavi gördüğü Konya eğitim Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

2 SÜRÜCÜ DE TUTUKLANDI 

Kazadan sonra Atilla Mayda olay yerinde, Cumali Çetin'de kaçtığı sanayi sitesinde gözaltına alındı. İki şüpheli de polisteki ifadesinde aralarında husumet bulunduğunu trafikte karşılaşınca yaşanan kovalamaca esnasında kazanın meydana geldiğini itiraf etti. Atilla Mayda ve Cumali Çetin çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 

EN BÜYÜK HAYALİ GALATASARAY MAÇINI İZLEMEK 

Kazada vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar oluşan ve hastanedeki tedavisinin ardından taburcu olan ve zaman zaman doktor kontrolüne giden ilkokul 3'üncü sınıf öğrencisi İsmail Çiçek, bacaklarına takılan platinler nedeniyle şu an yürümekte güçlük çekiyor. Devam eden fizik tedavi yöntemiyle tekrar yürümesi beklenen İsmail Çiçek'in dişlerinin çoğu da kırıldı. İsmail'in yüzündeki izler kazanın şiddetini gözler önüne seriyor. Birlikte oynadığı ağabeyi Resul ve kardeşi Yakup'u kaybeden İsmail, annesi ve babasına sürekli 'Artık ben kiminle oynayacağım?' sorusunu soruyor. Işıkta beklerken otomobilin gelip çarptığını belirten İsmail Çiçek, ''Benim tek arkadaşım kardeşim ve ağabeyimdi. Onlarla mahallede top oynardık. Artık ben kiminle oynayacağım. Ben de maça gitme istiyorum. Galatasaray maçına gitmek istiyorum" dedi. 

HER YERDE ÇOCUKLARIMIN ANILARI VAR

Oğulları Yakup ve Resul'ü toprağa veren, günlük yevmiyeli işlerde çalışan Ağrılı Mehmet Çiçek, şunları söyledi:''2 evladımı kaybettim. Allah kimseye göstermesin. Kazadan sonra eve giremez olduk. Her yerde anıları var. Kaza olduğunda ben köydeydim. Duyar duymaz geldim. Çocuklarıma çarpan kişiler hakkında şikayette bulundum. Bu normal bir trafik kazası değil. Normal bir kaza olsa derdik Allah'tan geldi. Ama bunların yaptığı resmen bir katliam. Adamlar benim çocuklarıma vurduktan sonra utanmadan kavga ediyorlar. Çocuklarım arabanın altında yatıyor bunlar kavga ediyor. En büyük cezayı almalarını istiyorum. Bu katliam orada zulüm yapılmış. Orada 100 çocuk da olsa bu kişiler bu olayı gerçekleştirecekti. Çocuklar yolun ortasında değildi kaldırımdaydı. Ama arabalar kaldırımın üstüne çıkmışlar." 

'OĞULLARIMDAN GERİYE İSMAİL KALDI'

2'si kız 5 çocuk babası olduğunu belirten Mehmet Çiçek, ''Oğullarımdan geriye bir İsmail kaldı. İsmail'de bana soruyor, 'Baba ben artık kiminle oynayacağım' diyor. İsmail hırçınlaştı. Kimseyle konuşmuyor, psikolojisi altüst oldu çocuğun. Kimsenin canı bir daha yanmasın en büyük cezayı alsınlar. Kimsenin ocağına bir daha ateş düşürmesinler" diye konuştu.