Üniversiteye kayıt yaptırmak için ailesiyle birlikte otomobille Ankara’dan, Amasya’ya giderken Çorum’da kaza yapıp çenesi kırılan 18 yaşındaki Rıdvan Özel’in kayıt heyecanı kabusa dönmek üzereyken imdadına Amasya Üniversitesi yetişti.
Baba Ali Özel’in kullandığı 06 ZRA 81 plakalı otomobilin önündeki araca çarpıp takla atması sonucu meydana gelen kazada Özel ile kafasından yaralanan oğlu Rıdvan ambulansla Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Bulgularda çenesinde kırık saptanan Rıdvan’ın kafası sargıya alındı. Tedavisinin devamı için Ankara’ya dönmesi tavsiye edilirken üniversiteli olma heyecanı yarım kalacak olan Özel’in imdadına kazayı duyan Amasya Üniversitesi görevlileri yetişti.
Amasya Üniversitesi Genel Sekreteri Hasan Özyurt’un talimat verdiği görevlileri Rıdvan’ın kaydını almak üzere Çorum’a gönderdi. Hastane çıkışı karşılarında Amasya Üniversitesi görevlilerini gören Özel ailesi bir süre şaşkınlık yaşadı.
Öğrencinin beraberinde getirdiği evrakları inceleyen Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Sekreteri Ruhi Kılıç, imzasını alıp Elektrik programına kaydını yaptı.
Aralarında Amasya Üniversitesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Timur Yılmaz’ın da bulunduğu üniversite görevlilerine teşekkür eden Rıdvan Özel, “Ne yapacağız diye düşünüyordum. O sırada hemen Amasya Üniversitesi yetişti” dedi.
Dayı Ömür Demir, başından yaralanan baba Ali Özel ile kazanın şokunu üzerinden atmaya çalışan anne Nuren Özel, en zor anlarında yanlarında olan Amasya Üniversitesi yöneticilerine teşekkür ettiler.
Aileye geçmiş olsun dileğinde bulunan Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay da, bu yıl yaklaşık 5 bin öğrencinin kayıt yaptıracağı Amasya Üniversitesi’nin bu ve buna benzer durumlarda sosyal sorumluluğunun bilinciyle hareket ettiğini söyledi.
(İHA)